Sanna för fan

Den bittra sanningen om Sanna, fast med en aning retuschering

Dag 16

Min första kyss

Tråkigt nog kan vet jag inte vilken som var min första kyss. Antingen var det med min barndomskamrat Adam eller så var det med den killen ute på holmarna. Båda två skedde under tiden vi lekte sanning eller konsekvens. Så så roligt var det.

Däremot minns jag många andra "första" kyssar.

Den senaste första kyssen var väldigt trevlig. Den var med en lite för kort, rödlätt kille med mer hår på hakan än på huvudet (men vad gör väl det?). Vi hade slängt lite väl många ögonkast till varandra under kvällens gång, och vi visste nog båda två ganska tidigt hur kvällen skulle sluta. Anywho. Kyssen skedde iaf mitt framför ögonen på resten av sällskapet på festen vi var på. Vi hade precis avslutat ett samtal om vad vi gjorde innan vi började plugga, och sen tittade vi varandra i ögonen. Jag bet mig i läppen, sådär förföriskt som bara vi kvinnor kan, böjde på knäna och så kysstes vi. Tyvärr blev vi avbrutna av en bekant som mitt i allt upptäckte oss och frågade: - "Har dom hållt på med det där länge?". Det var ett gemytligt hångel, och killen hade faktiskt koll på vad han gjorde. (För en gångs skull)

En annan minnesvärd kyss är med min första pojkvän. Jag har ett svagt minne av att vår första kyss skedde i hans rum, första året på gymnasiet. Vi hade myst hela kvällen, och till slut gick vi in och la oss i hans säng. Jag är inte helt säker på att då var första kyssen, men jag vet att det var den kvällen iaf. Men den kyssen som jag minns mest med honom är samma kyss som jag fick precis efter att han hade sagt att han älskade mig. Vi var på en fest hos en bekant, jag var stupfull/fjortisfull och hade precis varit och kastat upp alla dagens måltider. När jag kom tillbaka stod han och väntade på mig. Han sa till mig att jag skulle ge honom en kyss. Vilket jag inte ville, då jag precis hade spytt. när jag förklarade detta för honom sa han: -"Det skiter jag, för jag älskar dig". Det var en fin kyss.

Den första kyssen är inte den viktigaste. Och definitivt inte den bästa. Ibland händer det att någon kysser en så att man blir helt knäsvag och hela magen bara kittlar av alla fjärilar. Men det händer tyvärr alldeles för sällan.

Ibland kan också den sista kyssen vara den bästa.
Jag minns den sista kyssen jag hade med mitt ex. Vi visste båda två att "this is the end". De kyssarna vi gav varandra under årt förhållande var aldrig så ömma, så vackra, så fulla av känslor som de var då. En av de bästa kyssarna jag har varit med om.

Sen finns det de kyssarna som hamnar i kategorin "mindre bra". I den kategorin hittar vi en hel del. En kille bet mig hela tiden i underläppen. Tillslut fick jag så ont att jag var tvungen att gå hem. Andra killar är så slemmiga och sprider sitt saliv över halva ansiktet. Och jag hatar kroppsvätskor. Vissa trycker in hela tungan ner i halsen på en. Vissa använder ingen tunga alls. Vissa är alldeles för hårdhänta och verkar vilja att man ska kvävas. Vissa är alldeles för slappa så att det känns som om att man hånglar med en disktrasa.
Och vissa är sådär alldeles alldeles perfekta.
Som han, och han, och han. Och han också för den delen. Men definitivt inte han. Och inte han heller. Och verkligen inte han. : )

Varning för ras

Solen står högt över taken och vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår
Du går genom stan som om ingenting har hänt
lika verklig och vardagligt snygg som igår
Kom inte för nära, du vet hur det blir
Nu har jag mitt och du ditt revir
Och du vet hur jag mår
Jag skyndar mig långsamt iväg hem till mitt
Jag måste sova på saken
Våren har vaknat, men drivor i vitt
ligger kvar över taken

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
Varning för ras

Dina läppar som längtat iväg säger "Allting är bra
det tog lite kraft, men trots allt var det skönt
att det gick som det blev, att det blev som vi sa"
Jag vill säga nåt nytt, men det känns inte lönt
Du har nån i handen, jag skiter i vem
Jag ser er på håll när jag skyndar mig hem
genom vitt och grönt
För mycket människor i stan just idag
Här blir man ensam bland tusen
Dom har spärrat med koner kring varje fasad
Det sitter skyltar runt husen

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
Varning för ras

Solen går ner över taken och klockorna slår
En konstig dag, med ett konstigt ljus
Jag går mitt i vägen, det luktar som vår
Det droppar av snö ifrån träd och hus
Kom inte för nära, du vet hur det går
Jag ser vart du längtar, o du ser hur jag mår
Inget vidare rus
Jag försöker få in alla ord som du sa
Men du vet hur dom smakar
Det är nånting skumt med stan just idag
Det är nånting som knakar

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
Varning för ras

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Inga tanklösa, menlösa ord
Ingen felaktig fras
Varning för ras

She's a man-hater

Jag gillar inte män längre. Män är toppade.

Just det.

Egentligen finns det väl ingen riktigt bra orsak till varför jag inte gillar dom längre. Kanske är det bara för att de är från Mars. Typ.

Jag gillar dom nog inte för att jag så gärna vill ha en men inte har någon. Eller för att de sätter griller i huvudet på mig. Eller helt enkelt för att man inte kan leva utan dom. Dom små asen.

Dag 15

Mina drömmar

Jag drömmer om att bilda en familj, skaffa hus, volvo, vagga och allt det där. Men innan jag vill förverkliga de drömmarna vill jag resa, träffa människor, plugga färdigt. Och framför allt njuta av livet i dess fullo.
Livet tar inte slut sen när jag skaffar familj. Men livet kommer att bli väldigt annorlunda. Och därför vill jag leva dessa liv separat. Och passa på att leva ett liv medans jag kan.

Jag drömmer om ett lyckligt liv fullt av kärlek från alla håll. Det är vad jag siktar mot. Sådetså

Dag 14

Fem sanningar om mig

Oj, detta var en svår en, men jag ska ge det en ärlig chans.

¤ Jag har lite för många olika sorters tvångstankar. Främst när det gäller udda grejer. Och när det kommer till saker som jag äter.

¤ Jag har en tendens till att dagdrömma ganska ofta, och lever mig gärna in i min drömvärld.

¤ Jag är emellanåt beroende av Sims

¤ Jag skriver listor tid och otid (att göra-listor, att köpa-listor osv). Fast jag följer aldrig dom.

¤ Jag är väldigt sällan helt nöjd med tillvaron utan tror alltid att gräset är grönare på andra sidan.

Detta visste ni kanske om mig, men det skiter jag i : )

Tankar

Jag tänkter ibland för mycket. Komiskt är det dock att det jag tänker många gånger tänker på dyker upp i mitt liv igen på ett eller annat sätt kort därefter.
Nu har det varit A. En kille jag inte träffat på år och dar, och inte heller pratat med. Men han dök upp i tankarna häromdagen, och sedan slängde han in en kommentar på Fb för lite sen. Hmm. Det gör ju att jag börjar tänka lite. Och så slog det mig att jag har en massa gamla mail från denna killen. Och dessa har jag nu läst igenom. Igen.



Och om man tittar på dessa mail så är det väl ingen som är förvånad över att jag blev kär va?

Dag 13

Saker jag stör mig på

Oj, denna listan skulle kunna göras lång. Men jag får väl plocka ut lite av allt jag stör mig på.

Jag stör mig enormt mycket på människor som inte kan diskutera utan kör fast totalt i samma spår. Och framförallt människor som inte kan erkänna att de har fel, trots att jag hag har bevisat motsatsen.

Jag stör mig också på min jsukt dåliga självdisciplin. Den är sjukt störande.

Jag stör mig på människor som inte kan stå för sina åsikter. Som inte klarar av att erkänna när det väl kommer till kritan utan som vänder kappan efter vinden.

Jag stör mig på människor som inte vågar säga sanningen på grund av rent egoistiska skäl. Och istället väljer att lura människor för att sedan såra dom tio resor värre.

Jag stör mig på att folk inte accepterar andras olikheter.

Jag stör mig på att folk som vill spela spel och inte kan vara raka och ärliga.


Jag stör mig på att jag stör mig på alldeles för mycket.

5 år sedan.

På tisdag, den 24:e maj 2011, är det 5 år sedan jag tog studenten.
Det mina vänner. Det är sjukt. Förstår ni hur länge sedan det var? Och ändå känns det som om det vore igår.

24:e maj 2006. Den dagen var en fantastisk dag. Slutet på tre fantastiska år. Tre år där jag lärde mig så mycket. Både om mig själv men även om livet. Jag växte upp, jag upplevde saker jag aldrig trott jag skulle få göra. Jag träffade människor som på ett eller annat sätt betytt enromt mycket för mig. Jag träffade vänner för livet.

Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Åre. Hade jag kunnat få göra om det hade jag gjort det utan att tveka. Och jag hade nog inte gjort mycket annorlunda. De tre åren är en enormt stor del av det liv jag lever idag. De erfarenheter jag fick då har format mig och skapat den personen jag är idag. Som jag växte under den tiden. Jistanes.

Men så mycket som har hänt sedan då. Så mycket nya människor jag träffat, så mycket nya erfarenheter jag har skaffat mig. Och vilken lång väg jag har vandrat.

Men som sagt. Fem år sedan. Fem år sedan jag träffade vissa människor sist. Fem år sedan jag grät en hel jävla dag. Fem år sedan jag klampade runt i snöblandat regn och lera, i 3 minus grader, med sandaler på fötterna och lite för långa vita byxor (som inte var vita efter den dagen). Men ack så kul jag hade.

Men oj så unga och naiva vi var. Inte mycket visste vi egentligen om livet. Hualigen

Därför bjuder jag på lite bilder.



Hela klassen på flaket.




Vi sjunger Tu-sången. Som jag då har skrivit. Såklart. : )



Åre 03-06
Those where the best years of my life..

Krönikör

Jag har alltid velat skriva krönikor. Smarta människor skriver krönikor. I mina ögon behöver du inte alltid vara grammatiskt korrekt när du skriver en krönika, du får skriva dina egna åsikter, och du har rätt till att provocera. Och provocera är bland det bästa jag vet.

När jag tänker på provocera och provokation kommer jag osökt att tänka på en bekant. För att förstärka folks fördomar så kan jag berätta att denna person är gay. I min mening har det egentligen inget med saken att göra. Jag gillar mest bara att ge homofoberna en anledning till att glänsa då deras underbara fördomar äntligen stämmer in och dom får äntligen se en riktig stereotype för gayvärlden. Det ska dock tilläggas att jag absolut inte har några som helst problem med homosexuella, ellar andra människor med olikheter som skiljer sig från mig och min vardag.

Men iaf. Denna personen, som vi kan kalla för M, gillar att provocera. M vill bli känd genom sin blogg. M vill bli rik, berömd och uppenbarligen bli hatad av hela svenska folket. Det finns nämligen skillnader på att provocera och att provocera. Vi svenskar känner oss många gånger provocerade av minsta lilla struntsak. Jag lovar er att ni som läser detta, större delen av er känner provocerade på ett eller annat sätt just nu. Och det bara av mina ord och mina åsikter.

Som sagt, det finns skillnader. Du kan provocera utan att uttrycka rasistiska åsikter, du behöver inte skriva om hur många gånger om dagen du blir tagen i analen av din pojkvän och diverse andra män, du behöver inte skrika ut alla dina känslor till hela Sveriges befolkning. Vi vill inte veta! Däremot verkar M har missförstått detta. Det M gör, det är att sätta sig själv i ett fack, i ett fack som samhället och media har skapat. M gör sig själv till den där typiska bögen, och därmed bekräftar M alla homofobers fördomar. Och jag betvivlar starkt att M är så "gay" som han påstår (Och ja, jag satte gay inom " " för jag syftar på samhällets bild av homosexuella, inte min egen).

Och vad kommer nu min slutsats att bli? Jo, det är nämligen så här. Jag tror att så länge du är dig själv, samt jobbar med dina negativa sidor och vänder dom till din fördel, så har du chans att komma hur långt som helst. Provokation är bra, men var dig själv utan att kränka andra människor och utan att få eventuella polisanmälningar på dig pga hets mot folkgrupp. Det är inte värt det. Sådetså.

Skrivarlust..

.. men vet inte riktigt vad jag vill skriva om.

Livet rullar på som vanligt. Inga större händelser har skett. Jag och Rebecka har dock gjort en rejäl rensning i mitt liv där vi har behållt lite, lagt något på hyllan, men framförallt skippat mycket. Och det känns väl bra. Dock var det tråkigt att jag blev tvungen att skippa något jag gärna hade behållt och utvecklat lite mer. Det finns ett visst intresse där om vi säger så. Men tyvärr så var det ingen keeper. Men vad gör det om hundra år?

Jag har väldigt mycket att göra nu för tiden, men alldeles för lite motivation. Så allt är som vanligt även på den fronten. Inget nytt där inte.

Igår umgicks jag med damerna. En väldigt trevlig kväll med mycket vin och öl. Framförallt lyckades jag ego-boosta mig själv ganska så rejält när jag berättade om en händelse för lite sen som gav mig otroligt mycket vuxenpoäng, ett ökat självförtroende, och ett förhöjt ego. Jag blev helt enkelt stolt över mig själv. Jag visade att jag var den stora personen, och att jag var den mogna i det hela. Det kändes grymt bra efteråt faktiskt. Och jag kan fortfarande leva lite på det.

Men iaf. Jag ser fram emot sommaren. Att bara kunna få slappa, jobba, njuta av livet, och framförallt inte behöva tänka på skolan på ett tag. Är så skoltrött nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hualigen!

Såvartde!

Dag 12

I min handväska




Från vänster:
Medicinförrådet innehållande FemalBalans, värktabletter, allergitabletter och halsbrännebrustabletter
Två kvitton från Ica
Cigaretter
Glasögonfodral och solglasögon
Två nagellack
Vaselin
Kalendern och pennan med dom fina färgerna
En tampong
En Petflaska med egetbubblat vatten
Headset till Iphone
Linser
Gamla strumpbyxor
Plånboken
Tre tändare
Lakrisal
Nycklar

Det ska tilläggas att jag nyligen rensat väskan...

Dag 11

Mina syskon

Om allt ska vara rätt och riktigt så har jag bara en syster. Men, pappas sambo har två barn. Och jag räknar faktiskt in dom som mina syskon. Ibland. Men inte idag.

Jag har som sagt en syster. Hon är två år äldre än mig, vilket borde göra henne till min storasyster. Men jag tror faktiskt att det är jag som har varit storasyster i vår familj. Men iaf. MIn syster och jag är som dag och natt. Mer olika människor får man leta efter. Vi har, under hela vår uppväxt, gjort allt vi har kunnat för att förstöra för varandra och göra varandras liv till ett stort helvete.

Nuförtiden kan vi faktiskt umgås med varandra i mer än tio minuter utan att vilja slå ihjäl varandra. Det är jag faktiskt stolt och glad över.

Min syster är min syster, och även om jag kunde skulle jag inte vilja byta bort henne mot något.

Vardagstristess

Jag är ganska trött på detta nu. Jag är trött på min vardag. Jag är trött på att det alltid är samma människor, dock är jag inte ännu trött på människorna. Men det är alltid samma visa, om och om igen. Jag är trött på atmosfären. Jag är trött på mentaliteten. Jag är trött på vardagen helt enkelt.

Jag vill testa något nytt. Träffa nya människor. Växa upp, bli vuxen. Hitta någon som jag bryr mig om. Jag vill bygga en ny vardag. Helst igår.

Dag 10

Det här hade jag på mig i dag.

Idag går i lathetens och tvättdagens tecken, dvs, min outfit består av svarta mjukisbyxor, ett sletet "lila" linne och en vit bikiniöverdel.
Och nej, ni får ingen bild.


Dag 9

Min tro

Jag tror, jag tror på sommaren, jag tror, jag tror på sol igen..

Jag tror på kärleken.

Jag tror på mig själv.

Jag tror på mycket övernaturligt.

Jag tror på spöken.

Jag tror på vetenskapen.

Jag tror på karma.

Jag tror på Nangijala.

Jag tror på mycket, men att sätta ett namn på min tro går inte. Jag anser mig vara kristen, men tyvärr inte troende. Och jag kommer fortsätta vara kristen tills jag har kunnat bestämma mig för vad jag egentligen tror på.